Praktijk Spectrum in Mol, alle lichamelijke zorg onder één dak

Lichaam en geest in balans

Bij Praktijk Spectrum in Mol kunt u terecht voor een compleet zorgaanbod voor uw lichaam én uw geest. We hanteren een holistische visie, die niet alleen focust op enkele klachten maar op de mens als één geheel. Dankzij de verschillende disciplines die we u aanbieden, vindt u de gepaste aanpak voor de problemen waar u mee kampt.

 

Gezondheid is méér dan vrij zijn van fysieke klachten. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is onze betrachting. Om dat te bereiken, bieden we u volgende specialisaties aan:

  • osteopathie
  • kinesitherapie
  • vroedkunde
  • logopedie
  • bewegingscoach
  • stress- en relaxatietherapie
  • dieetkunde

Open 7/7

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
 

Hoe gaan we te werk?

Eerst en vooral willen we u leren kennen. Daarom probeert onze therapeut tijdens een eerste gesprek uw probleem of vraag zo goed mogelijk in kaart te brengen. We bekijken welke aanpak voor u de beste is en informeren u over de mogelijkheden – in onze praktijk of bij u thuis.

 

Als het nodig is, slaan we met plezier een brug tussen onze praktijk en andere hulpverleners, zoals uw huisarts of specialist. Openheid is essentieel in onze werking. Tussen u en ons, maar ook tussen ons en uw netwerk. U mag er zeker van zijn dat we geen informatie delen zonder uw expliciete toestemming. Een correcte ondersteuning is gestoeld op een persoonlijke aanpak, privacy en wederzijds vertrouwen.

 

Wilt u meer weten of een afspraak inplannen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Zorg op maat voor een duurzaam resultaat

Ons doel is duidelijk: u een zorgaanpak bieden die op uw maat gesneden is. Uit een breed spectrum aan mogelijkheden kiezen we de behandelwijze die aansluit bij uw verwachtingen en vragen.

 

Ons multidisciplinaire team kan vlot schakelen tussen verschillende methodes. Zo kunnen rug- en nekklachten en hoofdpijn behandeld worden door een osteopaat , maar zijn de onderliggende stressklachten voer voor onze stresstherapeut. Hebt u meer last van uw ledematen of hebt u nood aan een revalidatie na een trauma of operatie? Dan zijn onze kinesitherapeuten de meest aangewezen personen om u verder te helpen.

 

Daarnaast is er ook een nauwe samenwerking tussen onze vroedvrouw en onze kinesitherapeuten, vooral met betrekking tot pré- en postnatale begeleiding. Ook onze logopediste en kinesitherapeuten werken samen voor de behandeling van psychomotorische ontwikkelingsstoornissen en taalontwikkelingsstoornissen.

 

Uiteraard is er ook een goed en vlotte samenwerking tussen de bewegingscoach en de diëtiste binnen de praktijk. Een gezonde levensstijl kan enkel door voldoende te bewegen en het volgen van een aangepast voedingsschema.

Als u meer wilt weten over onze aanpak of een afspraak wilt maken met onze zorgverleners, kunt u contact opnemen met de praktijk.